Uresničevanje ciljev. Pridobljene socialne veščine.

Polovica šolskega leta je za nami in čas je za pogled nazaj.

Kako smo zadovoljni z realizacijo svojih ciljev, ki smo si jih septembra zadali kot veščino meseca? Poglejmo naš Ključ do uspeha in mu dopišimo nove cilje. Naj bodo kratkoročni, jasni in dosegljivi. Gradov v oblakih pač ne potrebujemo.

Katere veščine smo že osvojili, kje še rabimo trening? Strpnost, sprejemanje drugačnosti, ustvarjalno reševanje konfliktov, (ne)odvisnost, sprejemanje in dajanje, dober odnos do okolja so bile naše veščine meseca od septembra do januarja.

Za dodatno spodbudo prilagam kratek vprašalnik z naslovom Razredna lestvica. Tako boste dobili dokaj jasno sliko o tem, kako se v vašem razredu počutijo učenci, kako doživljajo svoj položaj v njem, pripadnost in razredno klimo. 

Druga priloga vsebuje način beleženja oz. štetja pridobljenih veščin, lahko pa se uporabi tudi v druge namene. Posebej primerno je za nižje razrede. 

Prosila bi vas za povratno informacijo o delu na področju učenja socialnih veščin v tem obdobju, da bomo lahko v komisiji za vzgojni načrt nadaljevali s prizadevanji. Kratek povzetek, opomba, predlog, kritika, pohvala – vse to bo dobrodošlo. Lahko daste v predalček v zbornici (Darka, Petra), lahko napišete in pošljete, lahko tudi poveste.

Uspešno delo vam želim,

Darka R

Razredna lestvica

Stetje socialnih vescin

Morda vam bo všeč tudi...