Relacija moški – ženska

Pozdravljeni!

V marcu kot prvem pomladnem mesecu se že prebuja narava, prvi brsti na drevju nam že nakazujejo, da bo kmalu vse v cvetju. Marca praznujemo dan žena, gregorjevo in materinski dan, tudi moških se spomnimo na poseben dan;) Toliko pozornosti drugemu spolu, toliko priložnosti za dobro voljo in dobre odnose med nami.
Pa se moški in ženski spol res tako razlikujeta, kot trdi znana misel, da smo ženske z Venere, moški pa z Marsa? Kako dojemamo različna dejstva, kako je s čustvi, na kakšne načine jih kažemo?

Delavnice Igra spolov so iz priročnika Roke stran angleške avtorice Menne Elfyn in imajo cilj vzpostaviti nepristranskost in boljše razumevanje med spoloma, hkrati pa se zavedati nepoštene družbene polarizacije in ločevanja dečkov in deklic v preteklosti.

Vprašalnik Prijateljstvo iz Iskalcev biserov pa se ukvarja s tem, kaj nam pomeni prijateljstvo, kaj pričakujemo od prijatelja, kaj tudi sami prispevamo prijateljstvu.

Dodajam tudi kratek, a zanimiv prispevek za odrasle, ki razlaga razlike med dečki in deklicami s področja delovanja možganov – amigdala včasih poskrbi za presenečenja.

Res lep začetek pomladi vam želim, 
Darka

Prijateljstvo

Igra.spolov

Razlike med spoloma – razmišljanje družinske terapevtke

Morda vam bo všeč tudi...