Kako se učiti? Analiza dela

KAKO SE UČITI, ANALIZA DELA (veščina meseca marca – predelana različica) 

Zakorakali smo v marec ali sušec. Hlad se že umika prijetni pomladanski toploti. Travniki, vrtovi in gozdni obronki so že potreseni s prvimi znanilci pomladi: žafrani, zvončki, trobenticami, telohi.

Tudi tulipani, narcise že odganjajo svoje liste in cvetove nastavljajo toplim sončnim žarkom.

Za nami je šolanje na daljavo, ki je od vseh terjalo zelo veliko truda in časa. Vsak po svoje pa spet skupaj smo se spopadali s snovjo, z organizacijo dela, video konferencami, opravljanjem dodeljenih nalog in si znanje poskušali pridobiti na različne načine.

  • V razredu se pogovorite, kaj ste med delom na daljavo pogrešali, kaj je bilo dobrega in kaj slabega, kaj bi popravili, če bi se morali ponovno šolati od doma.
  • Premislite, kako ste pripravljeni na pouk v tem trenutku, saj čas neizmerno hitro beži in težko se zberemo, ko nas sončni žarki vabijo ven, na svež zrak.
  • Ugotovite, pri katerih predmetih imate težave. Skupaj lahko naredite dober načrt, kako izboljšati svoje znanje, urediti zvezke, poiskati vse vrste pomoči (dopolnilni pouk, pomoč pedagoginj, učiteljev pri pouku, medvrstniška pomoč sošolcev …).
  • Nikakor ne pozabite, da je najpomembnejše, da med poukom poslušate, uredite svoje zvezke, doma utrdite snov z domačimi nalogami, dodatnimi vajami.
  • Nekaj nasvetov, kako se učiti, najdete na spodnjih povezavah:

https://www.center-motus.si/23-nasvetov-trikov-za-uspesno-ucenje/

https://www.youtube.com/watch?v=ipCsU2ax9S4

https://www.youtube.com/watch?v=beOGRjdfsdY

Morda vam bo všeč tudi...